Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självinsikt

Aritmetik,

räknar stavelser, grämelser
trafikljus efter trafikljus
längs vägen som leder till din dörr.
mina hökar viskar vägen
duva efter duva
kind efter kind,
allt är uträknat och nedräknat.

Asymmetri,

inget är sig likt,
trots det upprepade brevet
utsänt till samma adress,
under samma månad, under ett annat år,
av samma anledning
och trots att svaret alltid uteblir
inget är sig likt.

Arytmi,

ibland stammande, ryckigt
mestadels,
är det avbrutna samtal
som leder oss, ut
och för oss samman, nästa dag
men inte alltid, ibland
beroende på, hur mycket vi drack, spillde
hur mycket vi minns, glömde eller vägrade glömma, ibland


Jag grenslar amoralen
studsande,
utan att vidröra och stilla ett hunger
efter polemik, ett vilset kärlekslöst vidunder
eftersom
jag skriver efter ditt hjärta
som
Aritmetiskt
är
Asymmetrisk
och
Arytmisk




Dagbok av Sanchez VIP
Läst 1186 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-21 00:39



Bookmark and Share


  angel of tears
jävlar va bra dikt! verkligen super!
2007-05-19

  Erik Wiberg
Svårt att säga mer än fy fan va sweet dikt!! Ordhammaren slår sönder tankar och väcker förundran...
2007-05-11

  Katja-
Jag vet inte vad jag ska säga,
Så bra!

K.
2007-04-25

    Elie
älskar rytmen och flytet du har i texten, härligt!
textens innehåll och mening är också fint,
bäst gillar jag stycke två.
bokmärkes!
2007-04-06

  asplausibelt
Jäklar, vilket flyt du har, vad kul att jag hittade hit! Få har en så påtaglig stil, vågar jag säga, och din sprudlar dessutom av skaparglädje och fantasi och intellekt och jag blir alldeles snurrig och euforisk. (Känns lite konstigt att jag precis postade tips till dig inför poetryslam, men vi får leva med det och jag hoppas att min ödmjukhet strömmar över till dig som små grodyngel i en vårbäck eller nån annan snygg liknelse.) Hoppas vi får anledning att språkas på nytt! Kramar från sandra
2007-03-17

  Lola
Hot damn, babe!
Det här var the shit!
Först titeln, sedan hur du format texten med A-orden som underrubriker, jävligt snygga ord tillsammans också som med briljans bildar nya tanketrådar i de förklaringar du ger dom, speciellt när du i det avslutande stycket börjar med att grensla amoralen.
Snygg, intelligent text, genomtänkt och helt i min personliga smak dessutom. Bara en sån sak! =)
2007-01-21
  Sanchez
Sanchez VIP