Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där på tåget mot ingenstans

 

Vi sitter på tåget
mot ingenstans
vagnarna kränger och gungar
luftkonditioneringen väsnas

Du får den där
otroligt söta bekymmersrynkan
mellan ögonbrynen
och jag uppfylls av något
euforiskt obeskrivbart
trots att sätena är obekväma
och ryggstödet framför
gör blåmärken på mina knän

Så tar du mina kalla händer
håller varsamt varmt
flätar dina fingrar med mina

Du märker inte
att jag betraktar dig
när du stillsamt vandrar
på dina tankars slingrande stigar
känner du att hjärtat mitt börjar slå?

Jag vet inte hur
eller varför
pulsen återvände
men det var på tåget utan hållplatser
när du började se mig
så som jag ser dig

 

 

 




Fri vers av Gyllene Varg
Läst 785 gånger
Publicerad 2007-01-22 22:34



Bookmark and Share


  Mats L.
Mycket fin
2007-01-24

  Smultris
Så igenkännande, så vackert...
Underbart och varmt...
2007-01-23

  KonstigaKatter
Oh, vilken underbar berättelse om pulsens snabba, liksom tåg, väg... och er station! Önskar trevlig resa;)!
2007-01-23

    Erika H
och just då
när ögonen berättar samma saga
och ljuset bländar vackert
det är då berättelsen börjar
och leendet växer sig stort
i kärleksanda

vackert skrivet, fångande, mjukt och stämningsfullt
erika
2007-01-23

  Nina V A
Så mjukt, varmt och nära detta känns att läsa, man kränger och gungar med och ser hela scenariot framför sig som om man satt precis intill. Riktigt skön, och som sagt, nära känsla!
2007-01-23

  Micael Axelsson
Åh, den känns så hjärtknipande varm. Vilka känslor du efterlämnar med denna. Den är ju bara så underbar, att man måste stanna upp och känna efter, och man läser den en gång till, och man ser dom, och det känns så bra... gillar sista stycket oerhört mycket...

Varje stycke leder fram känslorna mer och mer, och man dras med igenom hela färden... färden utan hållplatser...

Vackert skrivet, med ett mjukt härligt, sinnligt bildspråk.
2007-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Gyllene Varg