Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan hända mig ,eller dig, eller andra som hamnar mellan stolarna.


Myran

En liten myra var så ledsen
att han i mossan låg och grät.
Han hade skadat ryggen
under dagens slit och släp.

Och alla hans kamrater
dom kånka och dom slet.
Vi måste samla mycket mat
så att drottningen blir fet.

Dom orden kom från kungen
som på stacken stod kavat.
Han smaska på ett saftigt blad
och sa att sjuklingen var lat.

Men djupt där ner i mossan
på ett gräs så mjukt och lent.
Där låg den lilla myran
med ett samvete så rent.

Han hade inte maskat
utan slitit som besatt.
Problemet var ett jättebarr
som i kådan hårt satt fast.

Fast liten stark och envis
som vår myra faktiskt var.
Så högg det till i ryggen
men barret det satt kvar.

Så nu ligger han i mossan
och tycker livet är nog slut.
För den som inte jobbar
han ur stacken åker ut.

Och dagen gick och kvällen kom
men ingen mat han fick.
Han låg där ensam på sin bädd
med ångest i sin blick.

Natten kommer kall med blåst
men stackens port är låst.
Den öppnas först vid morgonglöd
fast då är myran död.

Så ta lärdom alla sjuka
och som arbetslösa är.
Kämpa för er rättighet
annars mellan stolarna det bär.

PG Lejon-2007




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 486 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-24 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon