Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Maschinen-Mensch) Det är nog bara jag som förstår ibland. Stal lite från mig själv: http://www.poeter.se/viewText.php?textId=289886


Eskatologi


tekniskt överdimensionerade
& fascinerade

över är under
människa

framåt är bakåt
marsch


och jag andas från glas
till glas och metall

mot vitt
mot kakel
mot läppar

som sjunger

att vara kall
känslodöd
metall



jag är robot
stop
står still

jag är play när du vill
stop
säg bara till
och dina händer är allt
som berör mig



känslomässigt drivmedel
är livsmedel

medel är under
medel

stilla är döden
stående


och jag andas från sprit
till sprit och själ

mot vitt
mot tapet
mot hud

som talar

att vara kall
känslodöd
metall



jag är idiot
stop
helt fel

jag är din när du vill
stop
säg bara till
och dina händer är allt
som saknas mig





Fri vers av Johannes
Läst 590 gånger
Publicerad 2007-01-25 10:06



Bookmark and Share


  Lady_A
Underbar! Rapp, cynisk och rytmen håller hela vägen, griper tag och släpper inte greppet! Fantastiskt, älskar när alla liknelser staplas på varandra så här exakt, ofta blir det lite spretigt för min smak men det här älskar jag!!!
2007-02-01

    Josefin Johansson
Imponerande. Vilken härlig rytm du får till.
2007-01-29

  Матрёшa
åååh, jag kan inte begripa hur du skirver så här grymt! den här ååh, läste den högt ett antal gånger o du kan verkligen skapa rytm i dina texter! den här var så bra. O den beskrivning du ger av själsig död är helt great!!!
2007-01-27

    Tamsyn
Oh, det här var inte den vanliga johannes-stilen, men jag gillar det!
härligt flyt speciellt i de där delarna med "stoppen" inlaggda. Smart.

I digg it :) bra jobbat!
2007-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes