Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känner Du Vinterviken?

 

Runtom växer
rododendronbuskar vintergröna
och silvermattade pilträd
vars grenar smeker vattenytan
Längst in, en strandremsa
se hur den gulnade vassen
dansar för vinden
kaveldunens mörknade elegans
H
ör Du fontänens porlande skratt?
I kylan håller den
det bräckta vattnet i rörelse
hindrar att det fryser

Tänkte bara...
Människor kanske också behöver
en sådan fontän
som hjälper
håller isen borta
från den själsliga viken

Jag kan vara Din fontän
om Du vill...

 




Fri vers av Gyllene Varg
Läst 813 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-25 17:32



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Tänkte direkt på impressionisternas konst... men lätt penna (eller tangentbord;)) ger du underbar, livlig bild. Jag funderade lite "men vatten kan frysa ju...?" och läste dikten igen, då kom det - "Hör Du fontänens porlande skratt?" - jaha! *L* Vackra ord, vacker tanke, vacker dikt.
2007-01-27

  Micael Axelsson
Med din dikt målar du upp vackra bilder,
som speglar en naturens skönhet,
men återreflekteras till att bli en handling om
det inre... väldigt finurligt upplagt.

Låt inte själen frysa igen... våga då hellre
låta någon vara ens fontän...
2007-01-26

  Nina V A
Aaahh jamen visst ändringen blev riktigt bra!
2007-01-26

    wilja
mycket fina tankegångar, men jag är mest imponerad över hur du lyckas skriva så följsamt fastän varje ord känns så känslomättat.

väldigt vackert!
2007-01-25

  Nina V A
Kaveldun är ett så otroligt vackert ord så jag blir alldeles tåkrullig.

Vill be dig att kanske ändra den grå texten till svart för man ser knappt vad där står, åtminstone inte på min dator, och det är synd om man ska reta sig på det och få känslan i din text förstörd.

Du målar sinneskittlande med orden och jag känner vinterviken.

Jo, nog behöver vi alla en fontän som hindrar att vi fryser fast och som porlar genom våra sinnen. Fin tanke
2007-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Gyllene Varg