Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan pudret

 


Det är skrämmande lätt att tyckas stark,
pudra över sin sargade personlighets blåmärken
Som ren vit snö på trädstammarna
där den vinterkalla vinden legat på

Se hur vackert det glittrar i dina solskenets blickar,
vitt skimmrar plötsligen med regnbågens alla färger

Men läsidan är fortfarande naken och mörk
Där gömmes svaghetens skuggor
som vänder sig efter dygnets vandrande öga
Du skulle se mig där nu
en huttrande rädsla i maggropen
fortfarande trasig, inte tillräcklig

Lämnad

 




Fri vers av Gyllene Varg
Läst 696 gånger
Publicerad 2007-01-26 18:33



Bookmark and Share


  Nina V A
Ja du här kan väl ingen sitta oberörd, vilka bilder!! Den berör och förför i sin tungsinthet, river och ömmar i sin nakenhet. Väl skriven och riktigt riktigt bra!
2007-01-28

  Micael Axelsson
Denna dikt är så naket ren, och ärlig, för den berättar rakt ut om att den är hel tillsammans med det som är trasigt... den sida som huttrar i rädsla.

Gillar oerhört mycket symboliken som finns i denna dikt.
Ditt språk är ljuvligt poetiskt.
2007-01-26

  Smultris
Nu ska jag vara sjukt konstruktiv:

"Åhhh va fint skrivet"

Hehe;-)

Näe, allvarligt, jag gillar mystiken i dina dikter. Du skapar ett intresse med dina ord och man vill fan läsa mer:)
2007-01-26

  Dead dreams living
bra rubrik :) blev nyfiken på en gång,
gillar det du skrivit, sorligt men väldigt vackert,
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Gyllene Varg