Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken till en vän, eller till en livspartner, det spelar ingen roll, det är kort och gott kärlek, det handlar om, vad den kan göra för en kall själ...
Måhända banal, men ärlig...



Svart Ros

Ensam vandrade jag så länge på vägar kantade av tistlar.
Mörker fann jag min tröst i, kylan inom mig fick döva min smärta.
Där gick jag på vägar jag aldrig beträtt.


Där ute, där ute en enda vildros, stolt sträcker den sig över tistlarnas grymma uppsyn.
Dess svarta blad, var likt sammet emot mig, smekte mitt sinne till ro.
Blomman den var strålande skön, dess inre spred ett välbehag jag kunde andas.


Vad jag inte kunde se eftersom mina fötters sår tog min blick neråt där jag var,
var hur stark denna blomman var, och hur skön.
Dess inre var lika vackert som månen över migs sista skira strålar som glittrade i den enda daggdroppen.


Den blomman höll mig kvar, blomman blev mig kär, den blomman växer i mitt inre...

Å blomman... den är DU!




Fri vers av [ShadowWalker]
Läst 652 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-27 23:42



Bookmark and Share


  sockerspöket
Du är verkligen grym på att beskriva och måla upp bilder. Så otroligt fin och vacker dikt, den flyter på likt en sammetsflod och slutet blir till en vacker strand.

Snyggt!
2007-02-19

    Niki
hur något ser ut är inte den självklara sanningen, utan helheten gör även den inre skönheten.
det är innerliga ord
det är otroligt vackra ord
det fångar och det gör mig som läsare leende och fylls av hopp.

Mycket vackert!!!
2007-02-02
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]