Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En Lite gullig Kärlekshistoria om hur kärleken var när man bara var ett litet barn.


Gömda i en snöhög

Hon ringde honom. Dom hade varit bästa vänner i snart 4 år. Båda var dom 7 år gamla och båda var dom lika förälskade i varandra.

Han knackade på hennes ytterdörr och hoppades på att snart få komma in i värmen. Hennes mamma öppnade. Han hälsade och tog sedan av sig jackan, mössan och skorna och sprang fort upp till hennes rum på övervåningen.
Inne i hennes rum luktade det alltid jordgubbar och nästan allting gick i rosa och vitt. Det var bara ett sånt här typiskt flickebarnsrum. Han noterade med blicken att allting var precis som det brukade, men en sak fattades. Hon. Var, var hon någonstans?
Plötsligt kom ett välkännt skratt från vrån bakom dörren. Han vände sig hastigt om och puttade undan dörren. Där satt hon och fnissade för sig själv, och innan han visste ordet av låg han mjukt nerbrottad på hennes fluffiga matta. Hon satt uppe på honom och skrattade sådär fint som bara hon kunde, Åh vad han älskade henne!


Hon gick så småning om av honom och satte sig och började byta kläder på sina barbie dockor. Hon tyckte att Han skulle komma och leka med henne, men han satt bara vid fönstret och kollade ut på snön som föll utan för fönstret.
\'\'Ska vi gå ut i snön, eller?\'\' Hans röst var hoppfylld och Hon såg på honom att han verkligen ville gå ut.
\'\'Okej då! Har du kläder med dig?\'\' Hon såg hans förvånade uttryck i hela ansiktet, men kort därefter lyste han upp som solen en varm sommardag.
\'\'Nej.. Får jag låna?\'\' Hon såg hur han skämdes över sitt svar.


\'\'Klart du får!\'\' Dom sprang sedan ner i hallen och började riva i klädskåpen, precis som alla barn alltid gör när dom ska ha någonting. När dom hittat täckbyxor, vantar, halsdukar och allting som skulle träs på för att dom inte skulle frysa, gav hon honom ett par svarta täckbyxor, och själv tog hon sina röda.
Han drog på sig täckbyxorna och märkte att dom var alldeles för korta i benen. Han skrattade lite för sig själv. Sedan såg hon också hur löjlig han såg ut, hon satte sig i skräddar-ställning på golvet och skrattade, Hennes bubblande glada skratt fick honom att börja skratta så han också fick lov att sätta sig ner.
\'\'Du kanska ska ta ett par andra\'\' Bubblade hon fram mellan skrattanfallen. han gick och tog ett par andra som var mycket bättre. Sedan kom Hennes mamma och hjälpe dom båda med skorna.


Dom brottades i snön och kastade på varandra länge innan dom kom på iden att bygga en snögubbe. Snöbollen som skulle blivit huvud gick sönder, så som började rulla en ny tillsammans. Dom rullade den lilla snöbollen runt, runt på \'\'gräsmattan\'\', och lät den bli större och större. Dom rullade förbi en snödriva som blivit när Hennes pappa hade skottat uppfarten.
Han puttade till henne lite lekfullt, men hon tappade balansen. För att förhindra att ramla ner i den snötäckta slänten bakom driva grep hon tag i hans jacka, han tappade också balansen och dom båda två rullade ner i slänten.

När dom rullat klart låg dom vita som små troll uppe på varandra mellan två granar. Hon låg uppe på honom, precis som i rummet för nån timme sedan. Hon kollade in i hans ögon, och han i hennes. Dom låg där länge och tittade på varandra. Till slut sträckte han på nacken och gav henne en blöt och snöig puss på munnen, Precis efter viskade hon tyst \'\'Jag älskar dig, Alexander..\'\'
Prosa (Novell) av Darknesses
Läst 456 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-28 14:54Bookmark and Share


  maria laakso
Kärleken* menade jag juh förståss
2008-02-02

  maria laakso
Åhh.. vad jag gillade din beskridving om hur kärlkene var när man var liten!.. blev lite full i skratt när skrev om täckbyxorna :D HAH jätte fint skrivet fick verkligen små bilder i huvudet hur detta kunnat se ut!!!
2008-02-02

  Merrlina
söööt <3<3<3<3
2007-03-06

  JamesDean VIP
den här var söt som socker!
jag saknar den tiden, den åldern, å drömmarna man hade då!
2007-02-01

  Linaaana
Verkligen gullig, jätte bra! :)
2007-01-28

  aPorcupine
Verkligen en gullig kärlekshistoria, Bra!
2007-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Darknesses