Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormarknadernas parkeringsbarn






Tio minuter skulle han få vara ensam.
Kanske en kvart.

Han väntade några sekunder
efter det att bildörren slagit igen,

och tog sedan ett djupt andetag.















Övriga genrer av alfa VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-30 09:37



Bookmark and Share


  vissla
Vilken text !!!!!!
2013-07-20

    David Wästerfors
Det här mycket bra, tycker jag, kortfattat och betydelsemättat och skenbart oavslutat -- det känns oavslutat stilistiskt men inte lyriskt eftersom dikten ju fortsätter med kraftiga bilder efter att man läst klart den.
2013-04-03

  Daniel_78 VIP
bra!
2007-01-30

  Dan Linder
det ryms en hel uppväxt här. Så många bilder som flaschar förbi. Allt ryms i dina rader.
2007-01-30

    David Wästerfors
Det här var det bästa jag läst på länge! Nästan synd att försöka beskriva den, som om man då riskerade att analysera sönder... men ändå: titeln är en dikt i sig, mycket fantasieggande och "bildskapande", och i kombination med en sådan kort och precis text blir det perfekt: man ser en situation framför sig men inte för mycket, man får bara en glimt och den glimten räcker, och slutsatsen eller poängen hänger fritt, det vill säga skrivs inte på näsan utan författaren är så pass klok att han stannar i tid och låter bara bilden klinga av. Mycket vackert -- och sorgset, naturligtvis, men utan att bli kletigt eller platt.
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén