Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto ego grotesque






jag fotograferar dig
när du sover

jag fotograferar vintern
när den inte märker
att den sakta dör

för allt är som vackrast
just precis då



jag fotograferar
alla döda barn
som bor i mitt huvud

alla de
som var jag en gång




och jag vet inte

jag vet inte särskilt mycket
om någonting
och ja
det händer
att jag är ödmjuk
och vill
att du ska känna hur det är
att bli älskad
av en riktig människa
och inte en fuckup som jag

som jag är
allt som oftast



jag fotograferar fyllda bussar
och rasslande tåg
ibland flygplan
så att det ser ut som penseldrag
över himlen,
men alltid när de rör på sig
när de lämnar
platserna
de började på

det är alltid som vackrast
just precis då



och jag fotograferar
min barndoms stad
i svarvitt
och fotbollsplanen av grus
där vi sprang
jagandes en boll
jag aldrig lyckades nå


och jag fotograferar
min första kyss
på ett kollo
där det sades att en ledare
hängt sig nere vid skjulet
vid stranden
året innan







och jag har
en utställning inatt
men ingen ser
eftersom fotografierna
enbart föreställer mitt ansikte

varenda foto
är mitt ansikte

den jag var
och den jag blev

den jag var
och den jag ville bli



och jag kan inte hjälpa det
men det vilar något

urgröpt
över det hela









Fri vers av Robert W
Läst 757 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-31 21:02



Bookmark and Share


    crapcat
\"jag fotograferar
alla döda barn
som bor i mitt huvud

alla de
som var jag en gång\"

Mycket starka och gripande rader i en bra välskriven dikt! Applåd.
2007-06-22

  KonstigaKatter
hmm... det är precis som att zooma in och ut ett ansikte... för att se konturen, formen, skuggan, ljuset eller varje spår av minnets känsla. Fångade ögonblick i stundens förvandling... Mycket bra reflektion - fångad.
2007-02-14

  molly crayons
nu har jag läst ett par texter med dig. håller med lola här - och alltså betraktaren och felstavad. :)
2007-02-01

  Lola
Jag håller inte alls med Minion. Jag tycker att mellanrummet, d.v.s tystnaden i dikten, är luften där orden bärs och det behövs tystnad så att orden kan landa som frön och börja gro.
Mellanrummen är lika viktiga som orden i sig själva. Det är min åsikt.
För övrigt, Felstavad, så är jag på!
2007-02-01

  Smultris
Det är såna här ord jag blir kär i... om och om igen.
2007-01-31

    ej medlem längre
Strålande text men för mycket mellanrum mellan styckena.
2007-01-31

    magnolia
melankoli när den är som bäst... Kepp up the good work!
2007-01-31

  Tove Meyer VIP
let's build a robert w clan.
2007-01-31

    SagaJ
Mycket, mycket bra !
2007-01-31

  Lola
Ja, precis.
Jag tycker som han under mig.
2007-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W