Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ha stått sidan om en djupt deprimerad nära och känna maktlösheten


Depression

Därför vissnade din blomma
för att du inte talade med den
och att dina tårar
dränkte jorden den stod i


ditt iskalla hjärta kylde ner rummet
kyla och gråt skrämde den
och frånvaron av sol i ditt liv
gjorde att ditt rum var i mörker

du tog all näring i din omgivning
förvandlar den till något destruktivt
som du använder mot dig själv
för att uppnå ensamhetens tomrum

så därför vissnade din blomma
för att livets vatten blev grumligt
när motgång födde motgång
och du stängde dina dörrar

men jag fann nycklarna en och en
för att sedan öppna dörr efter dörr
nyckeln till den sista dörren
fann du själv när ditt hjärta tinat









Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 668 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-02-01 13:34



Bookmark and Share


  Yvonne Eriksdotter
Ja.......det är inte bara att öppna dörren och gå in...
2011-09-18

  Lill_poeten
Totalälskar denna dikten!
bokmärks och applåderas!
2007-09-10

  Bodil Sandberg
Tycker mig ana känslan ...ja man har väl varit där nere i skiten några gånger...(nere i skiten som Roffe Wikström sjunger...fast allt är ju relativt)och visst har man också stått någon nära som haft det tungt...ja det är inte alltid bara bara att vara människa...och den där djupa depressionen du skriver om den är ju fruktansvärd för den som drabbas...jag tycker du har fångat det helt fantastiskt bra!!!
2007-02-01

  Lena K Nilsson VIP
Fint skrivet!
2007-02-01

  Havsjungfrun
känner mig lika vissen..men fint skrivet
2007-02-01

  PaksWolf
En otroligt vacker dikt, som verkligen hittat orden på alla de känslor och intryck som kommer när någon är deprimerad. Känner igen mig i varje ord från mina egna erfarenheter och mökta imponerad hur du kunde klä dem så vackert. Flytet är klockrent, bilderna och liknelserna med en blomma, vatten och näringen för att det inte bara blir ord staplade om ett trgiskt ämne. Bokmärkes helt klart!
2007-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad