Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigsystrar

Det där som aldrig kan synas på en bild
sekundminnen från trädgårdsland och leksaksstunder
och sprickor av liv som till slut blev en helhet
för att vi växt upp i varandra
Alla ord som vi aldrig behövt forma framför utanförögon
tvinnade likhetstecken i varje andetagskänsla
vi visste varandra ändå

Och åren som slitit och värkt genom kroppsband
vi har fastnats i varandra ändå
alldeles av oss själva

alldeles av oss själva

mellan världar som pressats men vi försvann alltid till något större
det där som aldrig kan fastna
hur många bilder de än bläddrar i skrattminnesstunder

allt som vi sökt har vi hittat
i oss duochjagsyster oändlighetsnärhet
och de kan säga att de inte förstår
vi har levt så mycket närmare ändå
vi har levt så många värmestunder och år

du är allt det där som jag aldrig kan svika
allt det där som någon saknar

det största




Fri vers av Lindah
Läst 460 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-02-02 02:55



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Hörde på radion att det nu är färre som har en bästis.
Det tyckte jag lät tråkigt. Ibland behöver man bilda en enhet mot resten av världen.
Sen insåg jag att jag nog själv heller inte längre har någon, men många runt mig har det.
Några har bildat den där enhet med allt det självklara med sin partner.

Nåja, jag tyckte särskilt om det här:
Alla ord som vi aldrig behövt forma framför utanförögon

Det fick mig att tänka på en barndomsvän jag bodde granne med, vi behövde inte säga något till varandra, vi tänke ändå på samma sak. Och sa vi något var ordvalet ändå givet :)

Vi träffas inte lika ofta nu men även om det går år emellan vi ses så är det som att tiden stått stilla mellan oss.
2007-04-25

    Isabell J
ja det är sant , alla kan nog inte känna igen sig i denna text, tyvärr, fint skrivet.
2007-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Lindah
Lindah