Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla vill vara som dig, du har ingen anledning att vara ledsen. Del 3

Hedwig kollade i skolakatalogen efter Daniella. Det fanns en som hette det. Hon är ganska söt och hade långt blont hår som satt i två lössa tofsar, hon hade lugg och sminkad svart runt ögonen, ganska mycket faktist och log, log mycket. Över henne stog en tjej med långt rakt svart hår och ett rött hårband och ett rött linne. Dom höll varandra i händerna. Det borde vara hon... Vad heter hon? Hedwig kollade på namnen och där stog det: Mirjam Gren.


Nästa dag kollade Hedwig efter Mirjam Gren. Hon såg henne. Hedwig gick fram till henne och sa:
-Mirjam, va?
-Mmm, sa Mirjam tyst.
-Ehh... Jag.. Ehh.. Undrar om du vill hitta på något? Kanske?
-Mmm. Typ vad?
-Venne. När har du lunch? Kan vi träffas då?

Och det där var nog början på något stort.
Dom träffades på lunchen och åt tillsammans. Dom bestämmde att dom skulle träffas efter skolan. Fast hon var väldigt blyg.


När dom gick hem så stannade Hedwig plöttsligt.
Hon hon drog bak lite av Mirjams hår och viskade i hennes öra:
-Brukar du skriva dag bok?
Mirjam blev röd och nickade.
-Om vad? viskade Hedwig.
-Dig.... viskade Mirjam det tystaste hon kunde så att det nästan var omöjligt att höra vad hon sa och Hedwig tog hennes hand och dom sprang, så fort dom kunde och Hedwig skrattade och allt känndes bra.
Alla vill vara som dig, du har ingen anleding att vara ledsen.
-Alla vill inte vara som mig och jag har ingen anldening att vara ledsen, skrek Hedwig.
-Men jag vill vara lika underbar som dig, skrek Mirjam och dom skrattade och ramlade i snön och Hedwig var lycklig.


När dom kom hem till Mirjam så stog det en liten blond flicka i dörröppningen. Hon hade en rosa klänning och kramade om en nalle som var stor och den åkte nästan ner på golvet.
-Det här är min syster, sa Mirjam tyst och hennes långa hår åkte för ena ögat, för hon tog av sig sina skor. Matilda heter hon. Matilda, det här är Hedwig.
När dom kom in på Mirjams rum sa Hedwig:
-Söt syster.
-Hon är ganska blyg. Hehe, svarade Mirjam, och log. Har du några syskon.
-Nej, men jag har en katt också, svarade Hedwig lite skrattande och pekade på katten på Mirjams säng. Vad heter den?
-Kitty. Vad heter din?
-Amalia.
Dom satte sig på sängen och katten sprang och krafstade på dörren och Mirjam öppnade och släppte ut den. Sen satte hon sig på sängen igen.

Hedwig kollade på hennse hårbotten, hon hade en blond utväxt och hon tog tag i Mirjams hand.


Fortsätting följer...




Prosa (Novell) av Ylwa Moon
Läst 455 gånger
Publicerad 2007-02-07 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ylwa Moon

Mina favoriter
DOCKHUSET