Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riddaren sökte kärleken

Stolt red han ut
riddare fylld med längtan
han i månget land sökt
lyckan och sanningen
en riddare av ton och takt


I månget land
han sökt kärlek
med lutan i hand
och svärdet en försvarssjälk
när ett ord blir tand för tand


Nu han fann
vad han sökt
i en enslig famn
av börd otänkt
och släktskap osann


en riddare som famnar bastard
en far som hör
och där kommer död
där kommer slutet här
riddare död utan dygd




Fri vers av virre
Läst 980 gånger
Publicerad 2007-02-10 14:12



Bookmark and Share


  AndersN
Eftersom jag är en \"sucker\" för riddarhistorier läste jag denna. Den är bra om än lite oavslutad, lite avkortad. Jag kan se flera verser speciellt mellan 2 och 3. En ode, en berättelse som för allt vidare.

Mycket bra stomme för att skapa mer. Fortsätt skriva
mvh
AndersN
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

virre