Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt krig

det kan vara musik,
det kan vara en doft

men främst är det skuggor,
mörka röster och bekanta situationer
som river upp onda minnen

mitt glada sinne
som en blommande äng
svallar i vinden

ett gammalt minfält
vet både du och jag
jag blir lika förvånad som du
då det säger klick

hur skulle du kunna förstå
mina reaktioner
allt begravet som slits upp
odetonerat och mig omedvetet
som behöver bearbetas

fängslade av vår personliga historia

bär vi på för mycket bagage
jag måste berätta, älta
till mina vänner, till tystnaden
med tårar och tangenter

lämna rum för mina drömmar

min själ en ocean
som svämmar över

jag röjer alla vrår
om jag så ska bända och bryta upp
mitt bröst och gräva fram smärtan
med mina långa fingrar

utan tvivel
jag kan, jag vill, jag kommer
alltid slåss

det goda kriget,
en krigarprinsessa utan
skam och hämningar
kriget över mina vatten
mitt liv




Fri vers av le nu
Läst 348 gånger
Publicerad 2007-02-11 21:44



Bookmark and Share


  candela
jag är mållös...

\"...till tystnaden
med tårar och tangenter\"

allt om oväckta minnen...med en rysande verklighetsskildring om allt det där dom ligger under.
och målet, fastheten i att allt går.

hoppfullt
mörkt
2007-02-23

  Jannike
Tung på något vis men vacker! slutet kröp in under huden och kittlades :)
2007-02-15
  > Nästa text
< Föregående

le nu
le nu