Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i nattens ensamhet


Nattuggla

Nu är det natt.
Och snart är mitt fönster det enda som lyser.
Innanför sitter jag och tänker över en kopp kaffe
(jadå, jag dricker kaffe på natten!)
Jag funderar på dagen som varit
och hur svart det är ute kl. 12 på natten.
Men jag vet att släcker jag, blir det ljusare ute.
Fast inte ännu, jag vill synas utifrån.
Jag vill att folk ska veta att jag finns.
Och kanske det gör att någon ensam nattvandrare
känner sig mindre ensam.
Ensam innanför, ensam utanför.
Då är vi ju alla fall två om det.
Till slut släcker jag och låter nattens ljus komma in.
Nu syns jag inte längre.
Finns jag då?




Övriga genrer av Dionysius
Läst 465 gånger
Publicerad 2007-02-12 00:10



Bookmark and Share


  Kotten
Mycket vacker text!
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius