Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du skulle ju varit där

När jag blev mogen

och modet växte till att ställa mina frågor

skulle du varit där

och hjälpt mej få mina svar

 

När barnen går över mitt förstånd

och jag bara vill skrika

så skulle ju du vara där

och berätta om hur du tacklade mej

när jag var i den åldern

 

När jag var olycklig

i min relation

skulle du varit där

och gett mej

goda råd och peppat mej

genom att dela med dej

av din egen erfarenhet 

 

När skilsmässan var ett faktum

skulle du varit där

och hållt om mej

tröstat mej och hjälpt mej

förstå mej själv

 

När allt började om

skulle du varit där

och drivit mej till vansinne

med dina idee'r om

gardinuppsättningar

och möblering

färgval av tapeter

och inköp av onödiga saker

som jag inte vill ha eller behöver

men som jag ändå behåller

för att dom kommer ifrån dej

 

När jag sedan lärde mej

vad kärlek var

och hur man yttrycker den

så skulle du varit där

och tagit emot mitt första darrande försök

att säga

hur mycket jag älskar dej

och den du är

och det du gör för mej

 

och när tanken blir svart och trögflytande

och rinner ner i min mage

för att sända ut

smärta, sorg och tomhet 

då skulle du varit där

och smekt mej över kinden

torkat mina tårar och sagt

Mitt lilla stjärnöga

Så här är det att Leva 

 

Du skulle varit här

med solar i dina ögon

och ditt högljudda skratt

klinkande i mina öron

 

Berätta för mej

en gång till

 

Varför

 

Du inte är det? 




Fri vers av Howlit
Läst 587 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-12 13:20



Bookmark and Share


    Josefin Johansson
Vilken skitbra dikt. Orden griper tag i mig. Skitbra som sagt. Skitbra!
2007-02-14

  Albert
du är lysande idag, vännen!
kan bara bli femmor på det här
språk, form, helhet och framförallt känslan!
2007-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit