Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djupgrön sympati


jag har hört om dom som fritager djur
ur försökslabbets och djurfabrikens bur
så att de ska slippa tortyr och slakt
utfört av primater med alltför stor makt

jag läste om nån som stadsjeepar oskadliggjorde
och tänkte att det är något som vi alla borde
bilarna som brann den där kvällen
gav honom tjugotre år i cellen

det finns visst dom som byggnader bränner ner
det måste vara människor som känner efter lite mer
och inte ser på när planeten man mördar
utan istället Jorden respekterar och vördar

jag har sett när man startar upplopp slåss med snuten
bygger barrikader krossar fönster vägrar hålla truten
folk som längtar efter frihet så innerligt mycket
och gör motstånd mot det globalitära förtrycket

ett folk med spjut mot helikoptrar sig försvara
ville sin paradisö och primitiva kultur bevara
nolltolerans mot civilisation och modern teknik
för att undgå utrotning och annan tragik

det här är bara några exempel
på folk som har fått på sig en stämpel
om att vara ligister terrorister barbarer
jag tycker istället dom förtjänar fanfarer

det gläder mig att det i alla länder
finns dom som tar saken i egna händer
och kämpar för primal anarki
dom har min djupgrönaste sympati




Fri vers av Vipe
Läst 833 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-13 14:23



Bookmark and Share


  Om_öj_lig
grymt om kamp på vers
2007-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe