Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i hennes knä

i hennes knä
en tygbjörn utan öron
bortslitna av
förtvivlans obarmhärtiga fingrar

hennes armar trycker

björnen

nära        nära


kissdoften virvlar djupt ner
i lungorna
och ögonen tåras


tygbjörnen flyger
då argögonen vinner
och torra garnblicken
fångar hennes
och hon önskar honom

döden

torrbrända armar trevar
tygbjörnens förlåtande famn


döden dö


och tårarna längtar
tygbjörnens morgondagg


och långt inne
bor den
minnet av tårar

som
inte
bränner




Fri vers av sompio
Läst 525 gånger
Publicerad 2007-02-14 01:21



Bookmark and Share


  Agnes
aj... du väcker moderskänslor med din sargade text.
2007-02-20

  Mikael Lövkvist
Åh vad sorgligt. Men ack vad vackert skrivet.
2007-02-16

  Christer
du bygger verkligen upp
en jobbig stämning här

tycker om de lite barnsligt formulerade
argögonen
döden dö

men tycker också därför att
morgondagg
inte riktigt passar just i denna text

jag tänker också att det hade varit snyggt
om inte tårarna hade upprepats så mycket
ögonen tåras
tårarna längtar
minnet av tårar

jag tycker om hur barnet både
sliter sönder och kramar om
björnen
det där motsägelsefulla
som är så typiskt för den känsla
du vackert målar upp

tycker om denna

/c
2007-02-15

  Mangal VIP
Vackert språk. Underbara formuleringar och ord. Gör ont att läsa. Vill trösta barnet.
2007-02-14

  Merrlina
ajjj
den gör ont
kväljer mig
bra skrivet
2007-02-14
  > Nästa text
< Föregående

sompio
sompio