Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam

Jag går vägarna
rutna i ensamhet
Matar endast fåglarna
med sten

Jag tittar ner i tysta tomma brunnar
Där ekot är min vänligaste fiende
här i vimel av lögner och bedrag

Jag sparkar löven på marken
i februari
Och leker vacker färgsprakande
på min egna tysta väg
Och försöker få fram leendet på mina läppar
Men faller bara ner på marken

Jag kan känna gruset sticka i mina armar
jag känner tårna frysa av vinden
och känslan av att vara död på kärlek
och förmultad i detta vita stormhav
av människor som inte förstår




Fri vers av Jinzan
Läst 527 gånger
Publicerad 2007-02-14 10:54



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Som så många liknande dikter jag läst tidigare, kan jag känna en lika fustrerad vilja till uttryck som stark. Som att ha byggt en raket utan att egentligen veta destinationen, som att måla med brandspruta. Kanske är det så att språket är den betongklump som sänker uttrycket. Inga ord kan beskriva en känsla.
2007-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Jinzan
Jinzan