Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2006. Har ändrat formatet och lagt till en bild


* * * * Vår Jord * * *

 


 


Vår lilla planet
är unik, så vitt man vet,
där i universums tomma intighet.



I rymdens kalla eter
en livets juvel ibland planeter
där åkergrödan styrs utav Demeter.



Vi borde ansvara
och försöka att bevara
  vår lilla gröna Jord - den underbara



Svårt för oss förstå
att jorden som vi trampar på
en dag skall uppslukas och förgå



För när solen i sin expansion
sväller ut och ökar på sin ackretion
  - vår jord har nått sin slutstation



Mot detta finnes ej försvar
Av jorden kommer blott att finnas kvar
en utbränd himlakropp - utan cultivar.



Till utplåning fördömd
och i framtiden blott drömd
med en historia, totalt bortglömd


 


Anm.
Demeter - Grek mytologi, åkergrödans, sädens gudinna
Ackretion - Lat "tillväxt" - Himlakroppar främst gm gravitation
Cultivar - Int benämning på spec kulturväxter




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 951 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-02-16 10:46

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Svartsilver
bra och viktig dikt.
2009-04-20

  någonivärlden
Detta är sant, men också att vi måste ta bättre hand om den än vad vi gör idag. Vi skäpar ner den och förstör den i \"förtid\" så att säga.

Bra skrivet!
2008-02-16

  Lars Granlöf
Tänk om det är så att våran planet är föst med liv och vi är dem som ska förra livet vidare till andra himlakroppar.
Då gäller det at följa din visdom ifall det ska bli en möjlighet.
2007-02-16

  DanSan
*****************************

Åh bara så klokt skrivit och funderat

och vilken underbar bild och bara så

skönt uppställd . . .

Högsta betyg på denna text . . .

******************************
2007-02-16

  Gunwale VIP
Jaså, det är du som ändrat formatet på vår jord! Kan du forma om den till en raket nästa gång, så åker vi till ett annat solsystem med bättre framtidsutsikter! \"I framtiden blott drömd\" inger ändå lite hopp...
2007-02-16

  Tothem
Mkt intressant och vackert beskrivet. Att få se vår planet så här lite från\"ovan\" ger lite perspektiv.
2007-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson