Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu & Då


Malen betar beslutsamt
på min begränsade ylleåker
Den knaprar målmedvetet
på min väv varje dag
Tar allt större tuggor
Munnen har blivit ett gap
som glupskt sätter i sig
mitt levda jag
Bara framtiden
ligger blank och orörd

Men jag måste leva fort
Snart kommer tomheten
och slukar mina gobelänger
slickar mina trådar färglösa
Jag får inget mönster kvar
Jag blir diffus
Jag är snart ingenting
Hjälp mig äta
Hjälp mig gå
Hjälp…


Om jag lär mig leva i nuet
Kan inte ingentingens tomhet
rå på mig
Då lever jag blott och bart
enbart nu
Då kan aldrig nu bli då
För då förblir då
nu
Alltid nu




Fri vers av Marita Persson
Läst 775 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-02-17 21:40



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Tänker på Bara för idag,-och hur svårt det kan vara. Men vikten av det väver du fint här.
2007-12-27

  Jean-Michel Orblin
en stark bön om hjälp och utsatthet
2007-08-30

  Bengt VIP
Underbar. Det finns visst likheter i vårt sätt att tänka. Jag älskar strofen om hur tomheten slukar Dina gobelänger. Läs gärna \"Ett moln i byxor\" som jag har skrivit.
2007-06-28

    Sanera
Underbart skrivet :)
2007-05-10

  Lars Granlöf
Att leva i nuet är aldrig fort.
Så din visdom är ett rättsnöre att leva efter
men naturligtvis inte lätt att leva efter.
men försöker man inte så går det inte.
2007-05-04

    anakin
Första stycket känns genomarbetat och malens lilla miljö beskrivs detaljerat och fantasifullt. Andra stycket är dramatiskt med några rop på hjälp. Att trådar kan slickas färglösa är skickligt påhittat.
Att du vill leva i nuet framgår verkligen. Bra dikt!
2007-04-30

  Ronny Berk
\"blank o orörd framtid \" ger sting åt diktverket.... malande ylleåkrar ... metaforer av skor taktkänsla.. ja..
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson