Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intimt främmande

efter en lång dag
en tids kall väntan
stiger jag på bussen

många på väg

det är mycket trångt

rörelser

med tom blick och
som i ett bomulls töcken
hör jag inte ett ljud

jag känner för att luta mitt huvud

funderar verkligen på att göra det
mot den främmande axeln brevid mig
och sluta mina ögon
vad skönt det vore

människor ensama

i brådska på gatan

utanför i mörkret


i glaset ser jag mig själv




Fri vers av le nu
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-19 00:54



Bookmark and Share


  tonsoku
jag tycker verkligen om stillheten i den här texten... och blandningen mellan sorg och dovt hopp. en dikt som tål att återbesökas!
2007-11-27

  Jessica Ewa
Det sista rockar. Jag menar

\"i glaset ser jag mig själv\"

Den perfekta avslutningen!

// Jessica Ewa
2007-09-06

  lowivioltuss
ja, tänk om någon bara skulle bryta stelhetsmönstret i kollektivtrafiken ^^ med lite beröring & leenden. tänk vad givande det måste vara..
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

le nu
le nu