Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var, vem, varför och en massa frågetecken

var kommer beslutsamheten om överlevnad i den skadade örnens blick?
hur vet vargen att hon ska akta sig för människan?
var fann lejonhonan modet att ryta åt en elefant?

vem bestämde att människan var den överlägsna rasen,
den smartaste, mest civiliserade?
vem placerade ett vapen i barnets hand?
vem sa att endast dom starka överlever?

varför dödar vi vår planet?
varför sätter vi vilda djur bakom galler?
vad ger oss rätten att bestämma ödet åt så många andra?



har du ett bra svar på någon av de frågorna?
har du ens funderat över dem?
bryr du dig det minsta lilla?




Övriga genrer av rosentagg
Läst 611 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-20 17:22



Bookmark and Share


    hon den där kajsa
berörande!!! du satte ord på mina tankar! tack!
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

rosentagg