Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Trasdockan\"

Det var en gång en flicka.
En flicka så ung och dum.
Hon ville finna kärlek.
Hon sökte i tid och rum.

När flickan fann en man
så kände hon sej hel.
Men flickan tycktes välja
de männen som var fel.

Hon tycktes aldrig veta,
att man kunde säga nej,
för männen hade ju sagt
att hon bara var en tjej.


Dom sänkte hennes värde,
Hennes självkänsla och glöd.
Hon ville inget annat, än att bara vara död.


Flickan var så vilsen,
så arg och så rädd,
Nu ville hon få höras,
Nu ville hon bli sedd.

En dag sa flickans mamma:
\'Så där är alla män,
Så det är lika bra
att du står ut nu lilla vän.\'

Hon samlade till sig mod
och vandrade sedan bort.
De såg henne aldrig åter,
Hon var ett minne blott.




Fri vers av MemoryLane
Läst 534 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-21 17:29



Bookmark and Share


  Piece
Bitterljuv dikt om ungdomens hoppfullhet.
Jag gillar den starkt:) Bra flyt genom texten och träffsäkert innehåll. Förstår dock inte följande riktigt...
\"Hon tycktes aldrig veta,
att man kunde säga nej,
för männen hade ju sagt
att hon bara var en tjej.\"

Fred
2007-03-12
  > Nästa text
< Föregående

MemoryLane
MemoryLane