Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdomsfönstret kom emot mig och landade bestämt i min kropp




Att vara ett offer
är att gå ifrån sig själv

ett offer vill inte ta
ansvar

ett offer känner sig alltid
orättvist behandlad

ett offer vill bli smekt
medhårs

ett offer vill aldrig ha
ett råd eller ett förslag

ett offer vill bara få
utlopp för sina känslor
och sina mörka sår inom

ett offer är aldrig stolt
över sig själv

ett offer har
starkt självförakt

att vara ett offer har en
kortsiktig vinst

men långsiktigt
dräneras
kropp och själ

ett offer är inte
levande och lycklig

ett offer är alltid
missnöjd

under offer ligger
ilska och att aldrig
bli lyssnad på

offer är något man
väljer för att slippa
ta ansvar

jag har varit ett offer
i hela mitt vuxna liv

nu vill jag bryta gamla
mönster

och skapa en ny identitet
och styrka

min fulla potential
finns inom

det är bara att väcka
upp kraften

och ta tillbaka mitt
ansvar igen

jag öppnar nu mitt
fönster

och vågar flyga
ut i det fria

med allt vad det
innebär i ansvars väg












Fri vers av sabina stark
Läst 562 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-02-22 20:55



Bookmark and Share


  tom boreland
en fotboll
är ett offer
2008-07-13

  Juliana
Jag är nog den enda tjejen här på listan här...

Jag gillar dina tankar.
Mer kan jag inte säga eftersom jag är inte poet kan inget om rim eller annat som hör till.

Ett offer hittar alltid en god ursäkt för allt.
2007-10-06

  Lejonhjärtas poesi
Tänkvärda ord och du gör en härlig resa och blir pånyttfödd!
2007-07-15

  Rachel Roth
starkt livsbejakande och på pricken om att vara ett offer
2007-07-13

  Bjarne Nordbö
Läser texten om och om igen. Storartat.
2007-06-02

    Louvisa
klokt och sakligt
men ändå tungt och tufft att skriva
inskiktsfullt
Inskikt som ger avstamp att gå vidare
Lycka till!
2007-02-27

  Mangal VIP
Stor applåd! Inspirerande läsning som tydliggör offrets varande. Gillar detta mycket!
2007-02-27

  KonstigaKatter
... och du får applåder för det! Både för den tanken som du delar med oss och själva texten som en dikt. Javisst, man kan bli ett offer \"misshandlat\" i vissa avseenden, situationer men precis som bl. a du säger man förblir ett offer om man inte tar i sina händer tyglar på sitt eget liv.
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark