Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderar ibland över liv o död...


En tanke runt död



En duva låg där död
Nu fick hon ej mer leta bröd
I detta livet
Det är givet

Livet är så kort
Vi måste göra upp
Med våra tidigare grejer
När vi bara var lakejer

Att göra vad andra tyckte
Känslan i oss ryckte
Se in i ditt hjärta
Gläds åt all gammal smärta

Den har gjort dig till den du är
En ljusstråle så klar och kär
Nu kan du lysa upp andras stig
Utifrån erfarenheter som drabbat dig

Låt förlåtelsens milda ljus
Fylla din vackra blus
Glädjens uppryckande ande
Jag tror att du kan det

En fjäril, en fågel, en blomma
Färger kan få dig att domna
Spritta ut i en yster dans
Nu får du ge det ännu en chans

En vattenytas klara spegel
Glittrar emot ett uppsatt segel
Snart blåser nya vindar upp
Då segel vi kan få i topp

/Lena aug 07




Fri vers av Solgladje
Läst 467 gånger
Publicerad 2007-02-24 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje