Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återskapa ngt gott

När allting saknar värde, när inget går att förstå
När livet saknar hoppet, är någon här för mig, just då?
För bomberna regnar och svälten är svår
Kommer jag känna som jag gjorde igår?

När allting omkring oss bara faller isär
När hatet får svalla och ingen är kär
Hur ska vi älska om inget går rätt
Finns det någon lösning, finns de nått sätt

Genom skogen kan skymtas en mur utav träd
Över fälten ska spridas de gudomligas säd
I likhet med livet, skall döden bli gott
När slutet är kommet, sista fröet är sått

Hur somliga lever med blott sig själv i sin tro
Hur andra kan leva utan nån stans att bo
Hur den tredje kan kämpa för fred i vår värld
När allting vi ser är en stor olyckshärd

Ta glädjen tillbaka, slå er fria gott folk
Rättvisa ska skipas, utan galge och dolk
Slagen är timmen och tiden är vår
Så skapa nu lycka och ett lyckligt nytt år




Fri vers av musnin03
Läst 316 gånger
Publicerad 2007-02-25 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

musnin03
musnin03