Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag betraktade allt som sker under solen; allt var tomhet, ett jagande efter vind" Salomo


Jagandes vind

Vad är det som plågar så?
Varför sådan rastlöshet?
Blint jagar du – och jagas
Men vet…
lyckan finns inte i måttlöshet

Varför då denna irritation?
Med vad har du dukat ditt bord?
Ocensurerat spyr du ut
hårda ord…
som smular allt till aska, jord

Vad är det du vill vinna?
Vad är det du lever för?
Mållöst tycks du irra fram
Du hör…
inget, nej varken borden eller bör

Men återvändsgrändens mur är hård
Går inte att genomtränga
Med blödande panna kan du ändå
i fåfänga…
söka rätt och sanning vränga




Fri vers av ÅsaLena
Läst 597 gånger
Publicerad 2007-02-27 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena