Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lena Saravia, Gävle, har utsetts till mars månads skald av förlaget Alida Bok i Uppsala. Hennes dikt Glima kan läsas på förlagets hemsida http://alidabok.net.


Kämpande skaldinna

Glima är benämningen på fornnordisk brottning. Dikten skildrar en inre kamp efter en svår skilsmässa, där Lena utsattes för förföljelse och trakasserier av sin motpart. Men hon blev inte fysiskt misshandlad.
-Man börjar se sig själv som värdelös när man så länge fått höra att man är det, säger Lena Saravia. Dikten handlar om kampen för att komma tillbaka.
Lena arbetar som handläggare på en högskola. Hon var gift i tio år innan hon skilde sig för snart ett år sedan.
-Det var efter skilsmässan jag började skriva dikter. Den här dikten är riktad till en man som jag kommit väldigt nära. Jag vill att han skall förstå att det inte är så lätt att göra sig fri från svåra upplevelser, säger Lena Saravia, 32. Läs mer på http://alidabok.net .




Fri vers av ALIDA BOK
Läst 635 gånger
Publicerad 2007-02-28 12:08



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Gattis vännen! Du är värd den erkännelsen. Gud vad kul: Månaden skald! Jag är så stolt över dig, över vad du har rest igenom som människa, och över hur du uttrycker dig som poetissa. Allt livets bästa önskar jag dig!
2007-02-28

    sunnanvind
Bra! Hur bra som helst blir det!Modigt av dig vännen!
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

ALIDA BOK