Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min dikt om våren och längtan, vår längtan och vårlängtan.



Vår längtan

 
Vår, vår ljuva efterlängtade vår,
din återkomst är oss alltid lika kär.
Du som kommer för att läka vinterns sår,
hur länge ska vi behöva frysa såhär?

Att leva på våra nordliga breddgrader,
är inte alltid lika lätt att göra.
Ett rop efter dig är dessa rader,
en önskan att du vår längtan ska höra.

Vår, vår ljuva efterlängtade vår,
är du vilse någonstans långt borta?
Förstår du inte hur dåligt vi mår,
stunderna med dig är alltid för korta?

Mörker och kyla som aldrig tycks ta slut,
tack och lov så får vi leva under tak.
I våra minnen lyser du precis som förrut,
för oss härnere i ångestens djupa vak.

Vår, vår ljuva efterlängtade vår,
när kommer du med årets första lärka?
Vi minns dig som om du vore här igår,
hur mycket vi saknat dig måste du märka.

Ute faller snön dag efter dag,
visst är det vackert att se ibland.
Men nu behöver vi känna ditt behag,
värmen som sätter våra hjärtan i brand.

Vår, vår ljuva efterlängtade vår,
när ska vi få upptäcka årets första sippa?
Vi vill bli som barnet när vi var sex år,
skrika ut vår glädje från högsta klippa.

Fingrar och tår som ständigt fryser,
kylan den biter i varje naken kind.
Av minnen och drömmar om dig vi myser,
medan vi kämpar oss fram i kylig vind.

Vår, vår ljuva efterlängtade vår,
när ska du åter färga himlen blå?
Känn vår längtan och kom tidigt i år,
vi önskar att du för evigt kunde bestå.




Fri vers av Freeman
Läst 688 gånger
Publicerad 2007-03-01 08:34



Bookmark and Share


  karolina d
Jag hör din röst läsa och då får den (och du) vårvingar.
2007-03-05

  devilsangel
Vilken fin dikt om en längtan som jag delar med dig, våren!! Ja, snälla kom fort, och stanna länge!!!!
2007-03-04

    Mikaela
åhh.. helt underbart vacker allså!
rimmen var fin!
hela texten var jättebrabra!
vilken känsla.. nu längtar jag ännu mera!
2007-03-04

    Elie
åh så underbart vackert och jag förstår din längtan så väl!
den var dock ännu ännu finare när du läste den för mig.
bokmärkes på påmangen!
2007-03-01

    Lindizz
mycket längtansfull...fint skrivet!
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman