Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack... Janet för att du påpekade att mitt svar passade i dikten =)


Inga kväk hörs längre (ver.2)

 

En pigmentlös naken groda

i en kolsvart instängd grotta

djup ner i berget

dit bara radioaktivt vatten

från vårt meningslösa

krig når.

 

Hur lär man

den grodan hopp?




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 584 gånger
Publicerad 2007-03-01 21:22



Bookmark and Share


  Mangal VIP
...ännu en gång...

skulle det vara! :-)
2007-03-04

  Mangal VIP
Hmm... Grodan behöver inte oss. Förmodligen dör den och vi får aldrig ens veta om dess forna existens. Om vi stannar till kanske vi kan höra sången från jorden - gråten över grodans hädanfärd & glädjen över allt som är. Vi människor är väl de som måste lära om hopp, så grodorna får leva i fred. Tack för din text - den fick mig en gång att inse hur viktigt allt liv är. Låt oss alla bli kväksalvare o ge oss själva hopp!
2007-03-04

  Lilla My* VIP
Tänkvärd o otäck tankegroda...med en liten tänkvärd o fyndig knorr!
2007-03-01

    sunnanvind
Du e\' ju ba\' bäst Lars!
2007-03-01

  Cris
ja.. det är svårt att inge hopp när
allt är svart och hopplöst..
Bra version två det här
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf