Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tröttvinter

släpper ut bältet ett hack
lutar mig tillbaka

päser

låter mig förföras av av televisionen

och känner ingen jävla sorg för göteborg

inte heller något annat

för kuken ligger slak i jobb-byxorna
som ännu inte åkt av

den rackarn har varit död sen i december

vintern tar ut sin rätt, ja herregud

och ögonen som ligger inburade i socklarna
och plirar blodsprängt och trött

tvättider har avverkats
mackor tuggats

och minnena ligger som platta tuggummin
fastkletade långt därinne

smakar inget längre

bara tiden som krämpar sig fram
som en långvårdspatient
sakta och seg




Fri vers av Marcus VIP
Läst 633 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-02 21:30



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Ja så snyggt, jag gillar verkligen de här pratiga dikterna som väl egentligen inte är så pratiga utan elegant redigerade och beskurna, fast på ett nästan omärkbart sätt. Mer, tack.
2007-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP