Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan allt är över


Innan allt är över

innan allt är försent

skall jag vandra på ängars klöver

och rensa mitt sinne rent.


Smuts och skräp finns överallt.

Även inom mig.

Mitt hjärta har ibland varit kallt.

Tanken tynger mig.


Ingen klocka vridas kan

tillbaka till en svunnen tid.

Den chans man hade den försvann

och vilar nu i stilla frid.


Jag flera gånger själviskt har

värjt mig ifrån kvinnors glöd.

Min frihet tog jag i försvar

de gånger kvinnor kärlek bjöd.


Än fler gånger var jag den

som kärlek lönlöst sökte.

Jag ville ha mitt hjärtas vän

men föll när jag försökte.


Vem har tröstlöst liksom jag

fällt så många tårar

efter ett förlorat slag?

Kärlek är för dårar!


Lyckliga de som finner varann.

Jag undrar hur de gör.

Hur finner två själar kärlek sann?

Jag undrar tills jag dör.








Fri vers av Håkan Tendell
Läst 585 gånger
Publicerad 2007-03-03 16:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fantastiskt fin dikt om självrannsakan, grubblerier och
insikt om sin förmåga till kärlek.
Bokmärker denna...
2007-03-03

    M
Kärlekens baksida. Så bra skrivet, flyt i texten. Vi är dårar som låter oss genomlida denna kärlekens element. Vet inte om det vilar i stilla frid...men det vilar, bara för att åter få vakna igen :)
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Tendell
Håkan Tendell