Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett kalle anka-album med kanter som man skar sig på

när mamma och pappa skulle skiljas
sade hon till honom
att det hade varit skönare om han vore död
för då hade hon åtminstone fått vara ledsen

pappa hade blivit sårad

hörde jag genom väggen
när jag försökte läsa kalle anka

ett nött album
med minnen av sommar
den när vi lyssnade på
…och stora havet

men det räckte inte

jag kunde inte låta bli
mamma bara fortsatte att berätta
det var omöjligt att gå därifrån

pappa tog av sig sin ring
flera år tidigare
han sade att fingret var för tjockt
men nu hade han sagt
att det var för att han för sig själv
inte ville vara med mamma längre

han visste
förberedde sig

och så hade han berättat
om tjejen han hade haft sex med
bara ett år efter vigseln
nu 25 år efteråt

själva skilsmässan
hade han tagit upp
under tiden som mamma klippte honom

jag vet inte om jag visste vad erotiskt betydde
då när jag var tio år

det hade aldrig gått
att inte lyssna





Fri vers av britta VIP
Läst 1239 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-04 22:03



Bookmark and Share


    Tania Bengtsson
Så fantastiskt bra. Slutet är bara så gudomligt!
2010-12-29

  G. de La Vergne
Fri vers vet jag inte. Men en berättelse som träffar på flera ställen på det där plejset som kallas själen.
2010-12-28

  glasblåsarblå
vilken pärla! :) grattis till stjärnan, den var välförtjänt.
2010-12-28

    KalleLager
Fy helvete, Britta. Det bästa jag läst på länge länge.
2007-03-05
  > Nästa text
< Föregående

britta VIP