Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÅRARNA FALLER LÄTT PÅ DUNKUDDEN

TÅRARNA FALLER LÄTT PÅ DUNKUDDEN



Tårarna faller så lätt och rullar så dunkudden blir blöt
Ögonen är själens spegel men också dess känslospröt
Vem vill egentligen köra över någon med stridsvagn
För elakheten är faktiskt inte till nytta eller till gagn

Den sjö av tårar som bildas av människornas lidande
För detta är inget lokalt problem utan gränsöverskridande
Visst regnar det ibland i hjärtat och man får kärleks gnabb
När det gäller att hitta hånfullhet, då är man blixtsnabb

Vem kan egentligen förstå en annan människas inre kamp
Tyvärr är det så att det begås för många onödiga övertramp
När alla tårar har sinat hur ska man då kunna överleva
Men detta har faktiskt funnit sedan historien med Adam och Eva

Låt istället glädjetårarna spruta som en fontän på något torg
Försök att läka de sår som finns, det är svårt med en hjärtesorg
Besvikelse är ett begrepp i den vanliga vardagens strider
Men vi människor är tappra så det går över, även om det svider


Mr G









Fri vers av Mr G
Läst 632 gånger
Publicerad 2007-03-06 15:49



Bookmark and Share


    seratonin
Riktigt tajt text, diggar den. Har ett naturligt vackert flöde på något vis.
2007-03-29

  Annette Andersson
Så vackert, så sant... Vilken fin text, med flyt, rytm och rim. Tycker mycket om denna text.
2007-03-06

    Josse G
Bland det bästa jag har läst
Precis så är det
Tack för den dikten

JossG
2007-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G