Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citat från Chobits vol.2 av Clamp.


Staden där ingen finns/någon bara för mig.

Som jag misstänkte…
Ingen bor i den här staden heller.

Alla människor är tillsammans med dem.
Att vara med dem är som att leva i en vacker dröm.

En underbar dröm…
… som ingen kan vakna upp ur.

De förverkligar ens innersta önskningar.

De gör allt man önskar.
De kan bli allt man drömmer om.
De kan göra det omöjliga,
Eftersom de inte är människor.

Men
Det finns en sak
Som de inte kan

De kan inte bli människor.
Även om de ser ut som människor
Så kan de inte bli annat än ett substitut.

Det vet jag mycket väl
För jag är en av dem.

Idag,
precis som alla andra dagar,
letar jag efter någon som är bara för mig.
Någon som tycker om mig för den jag är.

Någon som tycker om mig även om
jag inte kan förverkliga hanns önskningar.

Men
Mitt andra jag frågar mig

Finns det verkligen en sådan person?
Jag hoppas att han finns.
Men kommer han verkligen tycka om mig som jag är?
Jag önskar att han gör det.
Men kommer han inte att kräva någonting av mig?
Om han inte
Tycker om mig som jag är
Är han inte den rätte för mig.

Eller hur?
Ja!
Finns han verkligen?
Ja! Det gör han.
I så fall vill jag veta
Var han finns?
Jag tror det finns någon som jag kan tycka om för den han är.
Men,
Vad skall jag göra om han inte tycker om mig?


Vad skall jag göra om han tycker om någon annan?

Man kan inte sudda bort eller lägga till människors känslor,
Som man kan med persocoms.

Därför är det svårt att ändra på människor.
Det vet jag.
Människors känslor växlar ofta
Men det finns känslor som är svåra att ändra.
Särskilt känslan av att älska någon kan
Inte ändras så lätt.

Vad gör jag om han inte älskar mig?
Då måste jag bestämma mig.
Bestämma mig
Och göra det som måste göras.

Jag och mitt andra jag.



Är det du som är den rätte för mig?
Eller älskar du någon annan?
Gör du det?
SVARA MIG…




Fri vers av Vinterdiamant
Läst 378 gånger
Publicerad 2007-03-06 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vinterdiamant

Mina favoriter
nathalie