Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läsa är underbart...


Böcker

Böcker, böcker är min last
Vid varje flytt får man stå sitt kast
Kämpa och bära
Höra flyttgubbarna svära

Över tyngden av drömmar
Ej insydda i sömmar
Där ryms sagor och fantasier
Sträcker sig över långliga tider

Äkta kärlek, sorg och gråt
Ibland en riktig olåt
Kvinnor starka, män som kämpar
Även dem som saker överlämpar

Vetenskap och ljuv romantik
Deckare, allt lockar fram olika sorters mimik
Ibland blir man ledsen, Ibland blir man glad
Känslorna ställer sig ofta på rad

I böckerna finns det en egen värld
Så kan man resa fast man är kvar i sin egen härd
Till Kina, till Afrika, till Moçambique
Förstå andras tankar riktigt kvickt

Olika samhällsklassers tankar och möda
Ibland kan man riktigt känna dem stöna
Livet för människor är inte helt lätt
Vägen är krokig, inte alltid helt rätt

Av erfarenheter givna genom livet
Tar man inte längre något för givet
Men en energikick kan man dock få
Av en bok, då och då

6/3-07




Fri vers av Solgladje
Läst 397 gånger
Publicerad 2007-03-07 14:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje