Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om du ramlar går du av direkt

lätta steg i en alldeles för mörk
trappuppgång

- cissi, är det du?


det enda jag fick till svar
var en hostning,
en hostning som trängde långt
ner i mina hörselgångar
och jag bara hörde hur maten
i din mage redan var borta för länge sen,
- framlängesvägen.


fast vid en nogrannare titt
så är det bara du som kan se ut sådär


- på dom där pinnarna till ben,
i pumps med den största klacken
jag nånsin sett.
(om du ramlar går du av direkt)
med armar, lika smala som mina fingrar,
fast nästan smalare ändå.
och en kropp, som nästan drunknar i
hm:s storlek 32.
(om du ramlar går du av direkt)




jag vet att du vill bli vacker,
men ingen är vacker med fingrarna i halsen

och det är alltid bättre att börja äta,
istället för att sluta.




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 699 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-10 14:00



Bookmark and Share


  thyme
jag vet att jag har läst den här förut, men aldrig kommenterat. skitbra, verkligen! älskar titeln.
2007-11-30

    Noyle
Shit. Jag ryser. Den här dikten är för bra för vanliga kommentarer. Applåd, och bokmärkning!
2007-08-25

    Delethee
Du skriver sjukt bra.
2007-08-24

  Moa Paulsson
\"men ingen är vacker med fingrarna i halsen...\"
Så är det ju precis. Hemskt.
Bra skrivet!
2007-03-17

  TedEdFred
så hemskt med anorexia. (eller något i den stilen. :( ) bra skrivet
2007-03-16

  carmie
den här var hur bra som helst
just med det där
\"cissi, är det du?\"

titeln är så mysig
2007-03-16

  Lollan_
mwehe, jag gillar den! tyvärr är jag lite tom på ord, men den är så jättebra :o
2007-03-16

  Freya
hallå..
nu blev jag chockad :O
för jag har för mig at jag nyss läste på din prestentation att du inte var bra på att skriva och sen bara slängs den här texten rakt i ansiktet på mig och bara skriker raka motsatsen!
du är ju jättebra!
asså den börjar så bästbästbäst
och även om det inte lyckas hålla i sig ända till slutet så OJ
du är jäffligt bra <3
2007-03-13

    Elin Sundström
Den här är mycket BRA!!!
Snyggt diktat, träffsäker och med en supersnygg rubrik och ett innehåll som är så bra att jag vet inte mer vad jag ska skriva!
Bara att det är suveränt bra fångat!!!!!
2007-03-12

    Fallingforyou
Bravo!
2007-03-11

    KallaMigVacker
denna är speciell.
jättebra !
2007-03-10

  joss
:/ .. vad hemskt!
mycket bra skrivet
2007-03-10

  Uppochner
Mycket bra dikt som tar tag i en! Applåd.
2007-03-10
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson