Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

osäkert

isen var tunn
men å andra sidan var jag lätt
det jag trånade efter
syntes i horisonten
och enda vägen
Var över spegelblank is

antingen sluta drömma
eller träda över lövtunn is

med ett osäkert uttryck i mina ögon
en darrande hand mot min panna
tog jag första steget


försiktigt
med osäkra steg
började min vandring
över skinande blank is
jag hörde hur det knakade
hur isen sakta gav vika
och när det kalla vattnet
nuddade vid mina fötter
andades jag lättat ut


det var osäkert
otryggt
farligt
hemskt




men ingen kan säga
att jag var för feg




för över den kalla tunna isen
mitt emellan horisonter
stod jag
med vatten upp till knäna



jag hade vågat
visserligen förlorat


men jag hade vunnit
över osäkerheten




Fri vers av Gabrielle
Läst 409 gånger
Publicerad 2007-03-11 08:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle