Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min Systers enda Bror

Jag föddes för att bli min systers enda bror
i skaran av paginerade syskon
Jag föddes för att bli-
frysande hår på den flintskalliges abdomen
en sprängfylld keps på geniets kranium
värdelöst radon i den rikes skelett
fru justitias nedhalkade bindel
fruset tegel i rånarens väska
vapenfetischism i en ny Arnoldfilm
samhällets trasiga fender
som sakta gjutits av ruttnande känslor
och tystade skrik från den leendes spegel

Jag föddes för att bli min systers enda bror
i skaran av paginerade syskon
Jag föddes för att bli-
plastblommorna på den karga sängen
klockan som stannar för människans skull
dörren till de dödas hjärta
röda äpplen på det gröna bordet
förintelsens vaxduk bakom rävens öra
de långarmade människornas fjärrkontroll
dödens fullklottrade time-manager
i fickan på de förintades rock
utan en enda tid för mig

Jag föddes för att bli min systers enda bror
i skaran av paginerade syskon
Jag föddes för att bli...




Fri vers av Pär Mosse
Läst 392 gånger
Publicerad 2005-02-16 11:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt vad som behöver sägas. Betyget får säga det mesta.
2005-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Pär Mosse