Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I förorten...


Greynest Castle by the Sea

I förorten där jag bor,
finns inte det vackra folket.
Här kurar den regniga dagens folk.
Och vi tittar bara upp
om en Mercedes eller nå\'n annan
lyxig bil far förbi.
För att kanske få se en glimt
av den andra sidan.
Där som solen lyser mest hela tiden.

Vi är kanske inte olyckliga här,
men det kunde varit bättre.
Men tänk om jag vann på Lotto,
en miljon eller så!
Då skulle jag flytta härifrån.

Eller kanske inte ändå...
För när jag tittar närmare
på ansiktena i de fina bilarna,
så ser jag endast hårda linjer
och knappast något leende.

Jag tror jag köper en öl och en pizza
och funderar ett tag till.




Fri vers av Dionysius
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-15 02:02



Bookmark and Share


    Förortsdikter AB
Strålande bra! Mera förort tack. Och skicka gärna en ansökan, vi har alltid plats för en förortsdiktare av klass. MVH /CEO
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius