Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godmorgon kära Jord

Ur markens snöfrusna yta
Kryper sakta små droppar
av blommande knoppar upp från sin sömn

Trädens nakna grenar
kläs av bladens små puppor av liv

Solens livgivande värme
styrker jordens kropp

Och väcker den från sin dvala

Låt oss njuta av naturens skönhet
i all sin sprudlande prakt




Fri vers av Jannike
Läst 454 gånger
Publicerad 2007-03-15 09:47



Bookmark and Share


  H. Karla
Kommer osökt att tänka på alla de där fantastiska vårsångerna man sjöng i maj på mellanstadiet, som gjorde en så lycklig. Och måste undra varför de där sångerna när man blev lite äldre förvandlades till ett minne av barndom i stället för vår. Varför sjunger man dem inte längre? Vill i alla fall tonsätta denna, och hade redan gjort det ifall jag kunde något om tonsättning.
2008-01-10

  Bodil Sandberg VIP
Jag njuter och insuper dina ord i själen...
2007-03-15

  Micael Axelsson
Mmm vilken ljuvlig väckning. En helt underbart fångad syn på hur våren öppnar upp sina ögon för att åter omfamna oss
2007-03-15

  prinscess VIP
ja den här var mycket vacker
ja allt som vart i vinterns dvala
väcks nu sakta till liv
det har vi väntat på
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike