Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon som har tips på titel? Än så länge har jag \"De sköra trådarna\" eftersom de är en del av titeln till den poesibok som denna dikt handlar om. Det som står inom /.../ ska egentligen vara i kursiv stil.


De sköra trådarna

Jag slet inte ut min själ
och sålde till djävulen
eller lade på obduktionsbordet
/för allmänhetens beskådan/
för att undersöka mina egenheter
/mina brister/

Nej, om det bara vore så enkelt
Min själ behövde lirkning
/såsom kaffe på sängen och bekräftelse/
och smög sig inte ut
förrän den åberopades med värme
/med ömhet/

Och nu har jag ändå lagt den här på bordet
/för allmänhetens beskådan/
med förhoppning om att få dela med mig av mina egenheter
/mina brister/

Och jag önskar att du ska se
att det var Du
som lockade fram själen
med kaffe på sängen
/och ömhet/

Men du betraktar mig
lägger tillbaka mig på bordet
och säger
\"fina bilder\"




Fri vers av Maskros
Läst 461 gånger
Publicerad 2007-03-15 13:09



Bookmark and Share


    Elie
jag gillar den här!
jättefint.
2007-03-28

  SvartaRegndroppar
fin och sann..
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Maskros
Maskros