Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyngden av en stjärna lyfter blicken



Dina ögon


De bär något tungt ikväll

Det ser ut som om du bär natten
och nattens alla stjärnor i din blick

En ensam stjärna seglar
magen på ett flygplan
En önskan inkapslad i jetmotorer
femhundra liv på en millimeter
femhundra mil på en centimeter

Att lyfta blicken kan vara tungt
kan vara lätt

Ibland ser man klarast när man blundar







Fri vers av frostyran
Läst 464 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-15 21:54



Bookmark and Share


  Carlita
Jag får gåshud av din dikt, väldigt vackra formuleringar, särskilt

\"En ensam stjärna seglar
magen på ett flygplan
En önskan inkapslad i jetmotorer\"

även slutklämmen sätter sig någonstans i hjärtetrakten

\"ibland ser man klarast när man blundar\"

Vackert helt enkelt!
2007-03-17

  Lasseman VIP
Håller med Anna-Karin..du är en poetisk tallang..tack för skön läsning..myser mvh Lasse
2007-03-16

  Mikael Lövkvist
Åh så vackert. Ren läsnjutning. Så fin poesi.
Och slutraden...bara mums.
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

frostyran
frostyran