Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The say that gangsters don\'t live too long... My mama aint raised no bitch


It\'s said that every revolutionary act is a act of love, and this is a act of love

Det ställs frågor vad jag tycker om samhällsproblemen
Har inget kort svar, det är nog det som är felet
Vill rabbla upp det som jag anser viktigt
Det tar en massa tid så ingen orkar lyssna helt riktigt

Det ställs även frågor om varför jag är sådan som jag är
Varför jag går i gäng och varför jag alltid svär
Jag berättar och du lär, du som läser denna raden
Du får en lära om att man skall göra mycket innan graven

Min mamma uppfostrade mig till den man som jag nu blivit
Den man som har stått mot poliser och skrikigt
Inte hennes fel så skyll fan ej nått på min mamma
Ett opassande ord från dig och du får ett skott i din panna
Hon är min mamma, min vaggas första beskyddare
Gjort allt för mig, ville ej att jag skulle bli styggare
Än vad jag var redan vid 5 års ålder
Blev presenterad för gängen, min själ den såldes
Gav upp allt utom min familj för detta livet
Mycket har jag fått, vännerna och skrivanderiet
Jag har även lärt mig om hur saker fungerar
Om hur man måste flyta för att en dag regera

Vill du mig något så vet du vart jag finns
Gå ut i orten och fråga efter stadens prins
Fråga efter Fidde men var beredd på en attack
Säg mitt namn i fel tonart och den du frågar kan bli lack
Han kan vara svart, han kan vara brun
Han kan även vara vitare än snön när det är jul
Fråga vem du vill men tänk på hur du för dig
Tänk på din stil, den ska vara fin om du vill åt mig

Min mamma uppfostrade mig, är den jag är
Står där jag står när jag gör som du lär
Vad det än är så kan du räkna med att jag är med
Från nått kriminellt till att hjälpa broshan hugga träd
Så jag är fostrad, hjälp alla som du kan hjäpa
Gör livet lätt för andra så de ej kommer stjälpa
Men även fostrad att göra det jag vill
Att ej vända kappan efter vinden som Anna Lind
Jag gör det jag gör, för alltid samma kille
Står där jag står, vare nått du ville?




Fri vers av Fidde J
Läst 507 gånger
Publicerad 2007-03-17 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fidde J
Fidde J