Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskeraden




Att skriva i pausen
hinna se hålen, stora som navlar
och höra sångerna, höga som furor
krypa in i jordgångarna
smaka på sig själv
innan stålhissen tar oss med till översta våningen
där vi andas mekanisk luft
hostar svintos och blöder tanklöst monologer
om gårdagens såpor och trafikljus
koldioxidet kan silas i klyschor
som kväver oss i sömnen
och vi kan inte längre känna skillnad
mellan hud och metall




Fri vers av Joanskij
Läst 451 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-21 16:01



Bookmark and Share


  Anna Frölander
Du skriver rakt och starkt och jag kan riktigt ta på ledan, det plågsamma i att befinna sig i ett sammanhang där man måste maskera sig för att passa in, maskeraden som aldrig tar slut utan går från rum till rum...
Du målar upp starka bilder och jag tycker mycket om rader som

/innan stålhissen tar oss med till översta våningen /

och

/och vi kan inte längre känna skillnad
mellan hud och metall/

där det mjuka blandas upp med det hårda och jag tycker om när poesi känns och väcker nåt till liv i mig, som du gör här.
2008-03-18

  Bodil Sandberg VIP
Det här ser jag som en dikt om Livets Maskerad....\"och vi kan inte längre känna skillnad\" - det är djupt men jättebra!!!!
2007-03-29

  Neal
#och vi kan inte längre känna skillnad
mellan hud och metall#

Snyggt !
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Joanskij
Joanskij