Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nära, ifrån


jag var
ett uppstannat andetag
en signal till en muskel
i ett finger
en centimeter
ifrån en armbåge

en låsning i tanken
i rundgång
som ett hack som ett hack som ett h

ett glapp

ifrån att att prata med dig om

allt
som vi bara är ett
nånting ifrån ett ord
ifrån en rörelse ifrån ett
steg ifrån en minut
ifrån ett litet koncentrerande
av en känsla
ifrån

och att
vara fast i en rörelse motsols

som simtag, mekaniska
just innan

allt börjar











Fri vers av baklänges
Läst 1101 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-03-18 12:17



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
det gnager och fastnar och stockar sig
åh längtan trängtan. ett uppstanat andetag, ett gnisslande lokomotiv som pustar sönder i backen.

man vill och vill kämpa, men det går inte, så nära men ändå så långt borta.

som vanligt gör du fantastiska slut. "innan allting börjar". wow
2009-09-09

    inmeddiginålsögatkamel
äsch,
jag saknar dig här lite grand.
2008-12-13

  Mögelhud
Det känns som att du beskriver ett sådant där ögonblick som pågår länge, länge och som det alltid finns mer och mer att säga om efteråt. Väldigt, väldigt vackert.
2007-10-11

    punka
och det är
och det är så förbaskast svårt
att skriva något
[vettigt]
om/under/efter
dina ord
utan att de svämmar över,
blir till öveflöd. däremot
flödar dina förbannat
jävla tokbra. och det är
- egentligen -
bara det jag vill
att du ska veta.
nu. (och sen.)
2007-07-03

  edvin medvind
Jag tycker dikten gör en liten vändning i dom sista raderna... innan får jag bara känslan av en tanke som inte når fram, ett ord som inte sägs... i slutet förstår jag att det beror på att man sitter fast i rutinen, i det \"mekaniska\" och inte lyckas bryta sig loss.
Träffsäkert.
2007-03-19

  K*
en centimeter
ifrån en armbåge


jobbigt nära och det bränns där på igenkännandenerven och i tårkanaler.
det ständiga hackandet och tillbaka dit.
f*n så bra och så coolt format.
riktigt riktigt bra.

och att
vara fast i en rörelse motsols

som simtag, mekaniska
just innan

allt börjar
2007-03-19

  Vind
Gillar den här, känslan av \"o\" före ett tillstånd, känslan av \"frys\". Välskriven.
2007-03-18

    ej medlem längre
ha. jo. jag såg också
gramofonskivan i ett upprepande
stycke stillastående
på väg från magen
ut halvägs på
armen
bilden, språket och
det jobbigt igenkännande
ligger förbannat snyggt
2007-03-18
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges