Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
flugorna känner doften av vår...


Sköra vingar I

Vart kommer de ifrån?
De där trötta
sköra
som uråldrigt papper

De som i solens varma strålar väckts till liv

Hur har de vilat
vart har de sovit

Ingen fukt i kroppen kvar och allt vitt
som reflekterar drar dem till sig

Mina oputsade ben
Mitt vita papper
Min väska

Vad söker de
fukt....salt?

Eller vill de bara göra mig uppmärksam på att det är dags att vakna

gå ut

Visa närvaron och att vi ses i år igen




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 304 gånger
Publicerad 2007-03-19 19:45



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Fint belyst det till synes triviala som dikten ödmjukt tar fram en glädje i. Det ständigt återkommande som innebär så mycket. Du målar fram en lyckokänsla här.
2007-03-31

  Mikael Lövkvist
Härligt natur-filosofiskt reflekterande poesi.
2007-03-23

  Lillasyster F
En filosofisk liten vårdikt.
Jag såg en nätvinge (liten grön insekt med genomskinliga vingar) som tog igen sig på min bils baklucka i förra veckan. Den såg lite nyvaken ut.
2007-03-20

  Eline.P
En mycket söt dikt! Tänk att vi är fler som undrar över dessa spröda genomskinliga flyn! Vet inte vad de heter men färgskiftande i närheten av ljusaste grönt finns de bara där med full livskraft en dag, som tunnaste silkespapper. Har alltid undrar vad de heter??
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson