Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårdagsjämning, dag och natt är lika långa ... balans


Ostara

 ~*~

 

Ritualer

utan manualer

Magkänslan styr

då morgonen

gryr

 

 * 

Ingen dag

är den andra lik

Detta är 

En del av häxans

mystik

 

~hagzissa~

 

Våren kommer

med rasande fart

Plötsligt ter sig allt

så uppenbart

 

Kokar ägg

målar dem i guld

De i silver

står utan

skuld

 

~omne vivum ex ove~

 

Ägget

är början

till levande livet

Viktigt då lära att

inget taga för

givet

 

Imorgon....

 

ska

livet gå i gult 

och i grönt

Smyckas med blommor

som dagen till ära

blir krönt

Våren ska firas

fruktbarheten likaså

Balansen är nu uppnådd

och häxan ska vägen

framåt gå

 

 

~ostara~

 

~*~ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 173 gånger
Publicerad 2007-03-20 14:51



Bookmark and Share


  Thommy
Vackert skrivet, hemma har jag mina första krokus så ny är våren här, kunde dessvärre inte översätta din besvärjelse i slutet vilken säkert påskyndar våren.
2007-03-20

  Ronny Berk
resan mot Blåkulla inställd på grund av kattbrist... destination söder ist.
2007-03-20
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen